יום שישי, 6 באפריל 2007

סכנת סרטן


לא יודעת כמה זה אמיתי, אבל זה נראה הגיוני...

חדשות על סרטן מבי"ח ג'ון הופקינס John Hopkins
1. איסור מכלים פלסטיים בתוך תנורי מיקרוגל.
2. איסור בקבוקים מלאים מים בתוך מקפיא freezer .
3. איסור שמוש עטיפות ניילון / פלסטיק בתוך תנורי מיקרוגל

בי"ח ג'ון הופקינס הוציא לאחרונה חוזר בנושא זה. המידע מופץ במרכז הצבאי הרפואי ולטר רייד - Walter Reed. כימיקלי דיוקסין Dioxin גורמים לסרטן במיוחד סרטן השד.

כימיקלי דיוקסין הנם רעילים מאד לתאי גופנו. אין להקפיא בקבוקי פלסטיק מלאים מים כי זה משחרר את הדיוקסין מהפלסטיק.
לאחרונה, ד"ר אדוארד פוז'ימוטו,(Edward Fujimoto), מנהל תכנית Wellness בבי"ח קאסל,התראיין בתכנית טלוויזיה להסביר סכנה בריאותית זו. הוא דיבר על דיוקסינים וכמה הם מזיקים לנו. הוא אמר שאסור לנו לחמם את האוכל במיקרוגל בתוך מכלים פלסטיים. זה מתייחס במיוחד לאוכל המכיל שומן. הוא אמר שהצירוף של שומן, חום גבוה, ופלסטיק משחרר דיוקסין לתוך האוכל ולבסוף לתוך תאי הגוף.
במקום זאת, הוא ממליץ להשתמש בזכוכית, כדוגמת Corning Ware או מכלים קרמיים לחימום חוזר של אוכל. מקבלים אותן התוצאות, רק בלי הדיוקסינים. לכן דברים כמו מאכלי TV וכ"ו, צריך להוציא מהאריזה המקורית, ולחמם בכלי אחר.

נייר איננו רע, אבל איננו יודעים מה הנייר מכיל. פשוט בטוח יותר להשתמש בזכוכית מחוסמת, כדוגמת Corning Ware וכ"ו
הוא הזכיר שלפני זמן מה, חלק ממסעדות מזון מהיר עברו ממכלי קלקר לנייר. בעיית הדיוקסין היתה אחת הסיבות. כ"כ הוא ציין שעטיפת סארן (Saran) מסוכנת באותה מידה כשהיא מכסה אוכל לבישול במיקרוגל. בעת בישול האוכל, החום הגבוה גורם לטוקסינים רעילים לנמס מתוך העטף הפלסטי, ולטפטף לתוך האוכל.
מומלץ במקום זאת לכסות האוכל במגבת נייר.

אין תגובות: