יום חמישי, 29 במרץ 2007

טיפים לאחסון מזון

למה כדאי להניח כמה קוביות סוכר בתוך כלי האחסון של הגבינה הצהובה ?
"כשמאחסנים גבינה צהובה בכלי אחסון אטום בתוספת שתיים-שלוש קוביות סוכר הסוכר אוגר וסופח לתוכו את הלחות ומונע היווצרות עובש על הגבינה הצהובה".

למה אסור לאחסן מלפפונים ועגבניות באותו תא אחסון ?
"כי העגבניות פולטות גזים שגורמים למלפפונים להרקיב מהר".

למה אסור לאחסן תפוחי עץ יחד עם פירות וירקות ?
"תפוחי עץ פולטים גזים שגורמים לירקות ולשאר הפירות להירקב".

למה צריך לאחסן ביצים עם השפיץ כלפי מטה ?
"אחסון ביצים עם השפיץ כלפי מטה שומר על טריות הביצים זמן רב".

למה כדאי לאחסן צנוניות בכלי עם מים במקרר ?
"המים שומרים על צנוניות טריות ופריכות זמן רב מאוד. מאותה סיבה כדאי להכניס גם צנוניות שהצטמקו למים קרים. הנוזלים מחזירים לצנוניות את הפריכות והטריות שאבדו להן".

למה כדאי להניח פרוסות של תפוחי עץ או פרוסות תפוחי אדמה לא מבושלים בתא בו ששומרים לחם?
"אם מוסיפים לארגז או לתא בו שומרים לחם, כמה פרוסות תפוחי עץ או כמה פרוסות תפוחי אדמה לא מבושלים, הלחם שומר על טריות וטעם זמן רב מן הרגיל".

למה כדאי להניח חצי תפוח אדמה בתוך המקרר?
"אם יש במקרר ריח לא נעים של מזון ומיני תבשילים ששהו בו, תפוח אדמה חצוי מעלים את הריח. ליתר ביטחון, כדאי להחליף את תפוח האדמה מדי שלושה ימים".

למה כדאי להניח עלי דפנה בתוך שקיות הקמח, האורז ושאר מצרכים שחרקים אוהבים?
"עלי דפנה מבריחים חרקים ומזיקים ממוצרי המזון. על ידי הנחת עלי דפנה בתוך המוצרים ועל המדף בין המוצרים, אנחנו מונעים מהם להשתכן שם. כדאי להחליף את עלי הדפנה כל שלושה חודשים בעלי דפנה חדשים".

למה כדאי לפזר כמה מסמרי ציפורן על השיש ומתחת לכיור?
"זה מבריח נמלים".

אין תגובות: