יום שישי, 30 במרץ 2007

טיפים לביצים וקצף

למה מוסיפים סירופ חם לקרמים על בסיס ביצים?
עופר מעוז: "הוספת סירופ רותח חם מאוד לקצף הביצים בהכנת הקרם, מונעת התפתחות חיידקי סלמונלה. קרמים ומוסים הנשמרים במקרר בתנאי בית ינטו לפתח את החיידקים המסוכנים במהירות, אך סירופ הסוכר החם מחסל אותם ומאפשר שמירה של עד שבוע במקרר".

למה כדאי לחתוך ביצים קשות בסכין רטובה?
אסנת לסטר: "באמצעות חיתוך הביצה בסכין רטובה מונעים את התפוררות החלמון והחיתוך המתקבל חלק ויפה".

למה לא מניחים קצף ביצים לעמוד לאחר ההקצפה?
עופר מעוז: "כאשר הקצף נח, הנוזלים נפרדים ממנו והקצף מאבד מחוזקו ומגמישותו".

למה כדאי להוציא ביצים מהמקרר כשעה לפני הקצפתן?
אסנת לסטר: "כדי לקבל קצף טוב, הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר. לכן כדאי להוציא את הביצים כשעה לפני ההקצפה מהמקרר. אם שוכחים - אפשר לחמם מעט את הביצים על ידי טבילתן לדקה או שתיים במים פושרים".

אין תגובות: