יום שישי, 30 במרץ 2007

טיפים כללים למזון

למה משתמשים לפעמים בתחתית סיר או מחבת כבדה ?
עופר מעוז: "התחתית הכבדה מעבירה את החום בצורה אחידה ושווה על פני הסיר או המחבת. במקרה של תחתית דקה, המקום שבו פוגעת האש יתחמם יותר והאוכל מעליו יתבשל יותר ובאופן לא אחיד".

למה שופכים חומץ לסיר שנשרף בתהליך הטיגון?
מייקל רנתיסי: "החומץ בלוויית מעט מים מפרק את השומן שנשרף והלכלוך יורד בקלות ללא צורך בשפשוף ממושך".

למה עדיף לבשל בסירי נירוסטה ולא בסירי אלומיניום?
אסנת לסטר: "נירוסטה היא מתכת קשיחה ביותר, ואילו האלומיניום היא מתכת רכה ונתונה לשינויים כימיים בחימום. כתוצאה מכך נוצרים חרירים מיקרוסקופיים הלוכדים בתוכם שאריות מזון מהתבשילים שבושלו בהן. קשה ואפילו בלתי אפשרי להוציא שאריות אלו אפילו בניקוי יסודי של הסיר. כל זה לא קורה בסירי נירוסטה".

למה מוסיפים כמות רבה של סוכר ברקיחת ריבה?
עופר מעוז: "היחס הראוי בהכנת הריבה הוא 1:1 פרי וסוכר. מדובר למעשה על שיטה ישנה לשימור. כאשר שומרים על היחס הזה ומאחסנים בכלי מעוקר, הריבה תישמר טרייה גם שנה מחוץ למקרר".

למה כדאי למרוח את המגררת (הפומפייה) בשמן לפני גירור הגבינה?
אסנת לסטר: "על ידי שימון המגררת, הגבינה לא תדבק למגררת ותחליק על פניה. כך מרוויחים שני דברים: הגירור יהיה קל יותר וניקוי המגררת יהיה פשוט".

למה כדאי להוסיף חומץ למי כבישת המלפפונים מגידולי חממה?
אסנת לסטר: למלפפוני חממה יש נטייה לקבל מרקם רך בהחמצה. החומץ שומר את המלפפונים קשים ופריכים. לקבלת תוצאה טובה רצוי ש-25% מנוזלי הכבישה יהיו חומץ".

למה מכניסים ביצה טרייה למי מלח המשמשים לכבישת מלפפונים?
אסנת לסטר: "כדי לדעת את כמות המלח המדויקת הנדרשת לכבישת מלפפונים, מכניסים ביצה טרייה למים ומוסיפים מים עד שהביצה צפה. עכשיו אפשר לשפוך את המים המלוחים בדיוק במידת הצורך, אל המלפפונים שבצנצנת הכבישה".

למה כדאי להרתיח מים שרוצים להקפיא לקוביות קרח?
אסנת לסטר: "אם מרתיחים, מקררים ורק אז מקפיאים את המים לקוביות קרח, מתקבלות קוביות קרח שקופות כמו זכוכית ויפות".

למה כדאי לטבול בשמן כפית או כף שבה משתמשים לדבש?
אסנת לסטר: "השומן לא נותן לדבש להידבק לכפית או לכף, וכך ניגר הדבש כולו אל המזון שאליו אנחנו מוסיפים אותו והכפית נשארת כמעט נקייה לחלוטין".

למה כדאי מדי פעם להעמיד כפות עץ בתמיסת מי סודה לשתייה למשך כמה שעות?
אסנת לסטר: "לכפות עץ יש נטייה לאגור בתוך הנקבוביות שלהן שאריות מזון. עם הזמן הדבר יכול לגרום גם לריח לא נעים של הכפות. אחת לתקופה, רצוי לרחוץ את כפות העץ היטב ולהניח אותן עמוק בתוך תמיסת מי סודה לשתייה למשך כשעתיים ויותר. הטבילה מנקה את הכפות ומרחיקה ריחות בלתי נעימים".

למה כדאי לרחוץ את המקרר, ארגז הלחם, מדפי הירקות ופח האשפה במים עם חומץ ומעט סודה לשתייה?
אסנת לסטר: "סודה לשתייה מעלימה ריחות לא נעימים, והחומץ מנקה ומונע את היווצרות העובש".

למה כדאי לטחון תפוח אדמה לא מבושל במטחנת בשר אחרי גמר העבודה במטחנה ולפני רחיצתו?
אסנת לסטר: "טחינת תפוח אדמה לא מבושל מפנה את כל שאריות המזון מתוך מכונת הטחינה. לפעולה חשיבות גבוהה כאשר מדובר בשאריות בשר. הטחינה מנקה את המכונה והעמילן שבתפוח האדמה גורם לשאריות להישטף בקלות".

אין תגובות: